Bata Vivienne – бeзвремениот шарм на англискиот стил

Моделот Vivienne е дел од колекцијата на BATA за есен/зима 2016, инспириран од англиската традиција и пропознатливиот англиски стил. Изработени од кожа и подигнати на повисока гума која е направена од особено лесен материјал, овие чевли се практични и удобни за носење, па така во нив можете да го поминете целиот ден и лесно да ги адаптирате од чевли за во канцеларија во одлична комбинација за попладневна прошетка или ручек со пријателите.

bata-vivienne-bezvremeniot-sharm-na-angliskiot-stil-242046

Оригиналните Vivienne се препознатливи по ресите и специфичната декорација на горниот дел кој потсетува на дизајнот на машки чевли и е синоним на лежерна елеганција, а постојат и неколку варијации на овој модел.

bata-vivienne-bezvremeniot-sharm-na-angliskiot-stil-242047

Традицијата на ваквиот модел на чевли потекнува од дождливите предели на Ирска и Шкотска, а перфорацијата била направена за да не се собира вода на горниот дел од чевлите. Со текот на времето ваквите детали стануваат шармантен орнамент, а чевлите моден хит во 70-тите.

bata-vivienne-bezvremeniot-sharm-na-angliskiot-stil-242048

Со враќањето на ретро трендовите, ваквиот модел на чевли е особено актуелен како кај комерцијалните така и кај луксузните брендови.

bata-vivienne-bezvremeniot-sharm-na-angliskiot-stil-242049

Vivienne моделот може да се комбинира со повеќе различни чанти во зависност од стилот или пригодата за која станува збор.

bata-vivienne-bezvremeniot-sharm-na-angliskiot-stil-242054

bata-vivienne-bezvremeniot-sharm-na-angliskiot-stil-242057

Текстот е превземен од fashionel.mk